Botten en Kluiven

Home/adviezen/Botten en Kluiven

Botten en Kluiven

Honden en katten hebben van nature de behoefte om ergens op te kauwen. Dit is niet alleen erg goed voor het schoonmaken en houden van het gebit, maar door het kauwen komen er ook spijsverteringssappen vrij in de maag die daardoor bijdragen aan een betere vertering. Omdat hij langer met zijn maaltijd bezig is zal hij bovendien meer voldaan zijn.

Daarom adviseren wij om uw hond én kat na de “hap-slik-weg” maaltijd nog even lekker te laten kluiven.

Bij Hond en kat aan de Zaan hebben we een grote hoeveelheid botten en kluiven in alle soorten en maten. Van snacks, zoals pensstaafjes, lamsoren en lamsvleessticks van o.a. Carnibest en Carnivoer, tot gerookte runderbotten voor urenlang kauwplezier. Ook de gedroogde visproducten zijn erg populair bij de honden.

Voor de meer geoefende kauwers verkopen wij ook rauwe vleesbotten zoals lams- en runderbotten, runderstrot, kippennekken en eendenekken. Vaak wordt gedacht dat het geven van rauwe botten gevaarlijk is in verband met splinters. Dit gevaar bestaat echter alleen als botten verhit worden. Door verhitting verandert de structuur van het bot en kunnen botten inderdaad gaan splinteren.

N.B. De meeste rauwe botten zijn alleen geschikt voor honden en katten die rauw vlees eten.

Ook voor de Rawhide-kluiven voor honden van Farmfood (“de smakelijke tandenborstel”) kunt u bij ons terecht. Deze Rawhide kluiven bestaan uit gedroogd onderhuids bindweefsel van runderen. Rawhide kluiven stinken niet en zijn volledig verteerbaar.

Ook alle botten en kluiven in onze winkel zijn vrij van chemische antioxydanten en geur- kleur- en smaakstoffen.

About the Author:

Eigenaar dierenspeciaalzaak "Hond en kat aan de zaan". Gediplomeerd Bachbloesem therapeut, gedragstherapeut voor honden en katten.